230 millioner i gjeldsslette til Liberia

90 prosent av Liberias gjeld til Norge blir nå slettet. - Svært viktig å støtte opp om den positive utviklingen vi har sett siden president Sirleaf-Johnson vant valget for fire år siden, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Fredag vedtok regjeringen å slette 230 millioner kroner av Liberias gjeld til Norge. Gjeldssletten er et resultat av Liberias deltagelse i HIPC (Heavily Indebted Poor Countries Initiative) og kommer etter en multilateral avtale inngått i Parisklubben i april.

Summen tilsvarer 90 prosent av Liberias samlede gjeld til Norge. Gjeldssletten vil ikke bli ført på bistandsbudsjettet og vil dermed ikke gå utover Norges øvrige utviklingshjelp.

Liberia er et av verdens fattigste land, og har mye gjenoppbygningsarbeid å gjøre etter en 14 år lang blodig borgerkrig som endte i 2003.

- Jeg er svært glad for at vi nå sletter nesten hele Liberia sin gjeld til Norge. Det er svært viktig å støtte opp om den positive utviklingen vi har sett siden president Sirleaf-Johnson vant valget for fire år siden, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i pressemeldingen fra Utenriksdepartementet.


Les også tidligere artikler om Liberia:

Endelig gjeldsslette for Liberia

Norsk gjeldsslette til Liberia

Liberia liderLes også:

Facebook Twitter Email